~Yang Budiman~

Selasa, 18 Disember 2012

BESARNYA FITNAH SYIAH LAKNATULLAH!! 17/12/12


Isu sebenar yang berlaku di Syria.. Kedatangan Ulama' (Sheikh Muhammad Ali al-Sabuni Syria) di UKM, menerangkn keadaan saudara kita di sana..


Masa persoalan terbuka, Q and A, ada seorang ukhti berbangsa Palestine bangun dengan beberapa persoalan yang diutarakan:

Saya rakyat palestine, yang sudah 60 tahun dijajah Israel. Sebagaimana yg kita lihat.. Banyak kekejaman dan pembunuhan berlaku di Palestine. Tapi sekarang kenapa nak diwar-warkan isu Syria yang hanya baru beberapa tahun kekejaman berlaku?

Tambahan lagi, jika kita maklum.. negara Palestine adalah negara al-Quds, tempat suci ketiga umat Islam.. dengan adanya masjidil al- Aqsa. Maka, lebih utama dan aulalah untuk kita cakna isu Palestine sekarang. Kita bantu mereka.. Syria ada apa?

Bangun seorang pemuda bangsa Palestine untuk memberi penerangan:
Ya ukti.. saya pun dari rakyat Palastine, saya seorang doktor di sana. Saya faham keadaan kamu dan situasi sebenar di Palestine. Memang telah berlaku banyak kekejaman di Palestine dan bertahun-tahun lamanya…

Tapi isu Syria lebih besar sekarang berbanding Palestine sebab keadaan di sana lagi teruk. Lebih cepat pembunuhan umat Islam di sana seperti ingin menghapuskan kesemua etnik2 ahli sunnah.
Saya kata teruk sebab, jika di Palestine masih ada Hospital yang boleh bantu umat Islam di Palestine.. tapi di Syria tiada hospital yg boleh terima Ahli sunnah, kerajaan Basyar Asad tak bagi..

Di Palestine.. masih boleh mendapatkan sumbangan dari negara2 luar, ada pertubuhan2 yg bantu.. askar Yahudi bertindak bila umat Palestine lawan.. tapi di Syria ahli sunnah yg tidak melawan pun disembelihnya, kanak-kanak kecil dibunuh.. wanita dicabuli dirogol.. kesemua masjid dibom dihina..

Umat Islam lain di dunia ni tahu isu Palestine.. sebab adanya media massa masih dibenarkan di Palestine. Tetapi di Syria media disekat.. tiada langsung! Jadi banyak isu dan keadaan sbenar di sana tidak tahu..


Syeikh mengatakan ada 3 sebab negara Syiria lebih DIUTAMAKAN dari Palestine untuk jihad:

1)Beliau mengatakan keadaan di Syria lebih teruk dari Palestine.. Umat Islam telah ramai dibunuh degan kejam.. Banding dgn Palestine,
walau bertahun-tahun telah dijajah dizalimi, IBARAT kematian rakyat palastine 60 ribu org pada tempoh 60 tahun..

Tapi di Syiria.. 60 ribu yang telah TERKORBAN dengan HANYATEMPOH 2 TAHUN kekejaman berlaku.. Tapi itu baru yang diwar2kn.. yangg ditulis.. tapi disebaliknya ada lagi kematian yg tidak direkod berpuluh2 ribu lg kematian..

2) Sebab telah keluarnya fatwa dari ulama-ulama seluruh dunia, mereka bdasarkn Quran dan Sunnah melihat keutamaan negara Syiria tu yg istimewa.. dimana bumi Syiria adalah bumi Dimasyh: tempat Nabi Isa akan turun nanti, Syam Syiria.. dan Imam Mahdi mengikut dalil al-Quran..

3) Jadi jihad di negara Syria kerana bantu syiria ibarat bantu Palestine.. tapi isu di Syria ramai org tak tahu brbanding dgn Palestine.. di Syiria tidak dibenarkan diwar2kan sgala mklumat, tiada media..tidak benarkan bantuan masuk pun.

kata sheikh, "tiada satu pun masjid di syiria yg tidak dibom!", masjid di hina..org Syiah mencabuli wanita ahli sunnah dlm masjid.

di Syria tiada Hospital untuk bantu org Sunnah.. jika mereka dibom,mereka dibiarkn macam tu je..kesakitan hingga mati. si emak tak boleh tolong dan akan rahsiakn kematian ahli keluarganya, jika tidak akn ditangkap dn dibunuh juga..

SYIAH buat kekejaman sbb dia brpegang bahawa halal darah ahli sunnah wal jamaah.. mereka percaya jika dpt sembelih ahli sunnah, darahnya di bumi ni..akan dpt bangkitkn ketua mereka nanti iaitu: al Masih ad Dajal laknatullah!!!

*jadi Ulama TU PESAN: , mereka taknak bantuan hanya duit sbb bukan boleh bawa masuk di syiria, bukan hanya doa kita2 je.. tapi beliau PESAN: sampaikanlah kepada yg lain.. ambil tahu cakna tentang negara Syria, agar semua tahu dn brsatu..

*Beliau PESAN LAGI: pilihlah PEMIMPIN yg BENAR2 NK BAWA ISLAM UNTUK NEGARA.. krana pmimpin yg benar2 kpd Islam je yg boleh prcaya.. yg lain tiada pmbawakn kpd Islam yg sbenar.. contoh, mereka kata akan bagi 3 kunci jika rakyat memilih, kunci kereta, kunci rumah dan kunci peti ais.. tapi hanya janji kosong dan kepentingan sendiri.. lalu agama digadaikan.. na’uzubillahi min zalik…!!!
RENUNG2KANLAH...


>>>>>>>>>>>>>>> sambung ceramah di Surau an-Nur Bangi..


Apa ussaha kita untuk Islam? Hendaklah belajar ilmu dan amalkannya. Lihat surah al Jumuah ayat ke 5 yg bermaksud:

Perumpamaan orang-orang yang diberi tugas membawa Taurat, kemudian mereka tidak membawanya (mengamalkannya) adalah seperti keldai yang membawa kitab-kitab yang tebal. Sangat buruk perumpamaan kaum yang mendustakan ayat-ayat Allah. Dan Allah tidak memberi petunjuk kepada orang-orang yang zalim”

Sedikit perkongsian dari sahabat ana:

Sebenarnya, syiah leibh bahaya dri zionis upernyer...tak sangke sheikh Ali al-sobuni tidak blik ke Syria slame 35 tahun... MasyaALLAH hebat sungguh ulama'2 syria mempertahankn akidah..kerajaan tidak membenarkn balik krana sheikh membawa kalimah Laila HaIllallah...moga pejuang2 agama yg mempertahankn akidah dan fahaman mereka sntiase mendapat pertolongan Allah s.w.t...ape yg dinasihatkn sheikh Ali al-Sobuni perlunyer ade ilmu seiring dgn taqwa...klu ade ilmu tp takde taqwa ibarat sperti donkey...izan, ilmu,iman,amal dan taqwa perlu ade pada setiap bergelar muslim...sheikh juga ade menyebut utk menjadi pewaris nabi s.a.w hendaklah menjadi org yg berilmu sperti Imam al- Nawawi dan para sahabat2 yg lain yg mana mereka telah merantau jauh smata2 utk menjadi org yg faqih dan alim dalam ilmu..tabarakallah...


1 kisah yg diceritkn sheikh berkaitan ilmu... Abu Hurairah telah masuk dlm 1 pasar dan berkate..."wahai manusia nape kamu cbuk brniaga, nape tak pegi ke masjid krana Nabi s.a.w sedang mmbahagikan harta pninggalan di masjid...para peniaga sumenyer meluru ke masjid krana tak sabar hendak mendapatkn harta tersebut..tapi mereka berasa marah dan mengatakn Abu Hurairah seorg pembohong krana tiada ape2 terdapat di masjid melainkn org2 sedang membace Al-Quran, berkumpul dlm majlis ilmu, tadarus...Abu Hurairah mengatakan sume yg brlaku dlm masjid itu adalah ilmu...maka ilmu2 itulah harta spninggalan yg wajib kite mencarinyer..wallahu a'lam.. 

gambaran di surau an-NUR Bangi, moga umat Islam bersatu!

kehadiran memenuhi juga ruangan luar surau 


 *JOM SHARE SGALA MAKLUMAT tentang SYRIA, like page fb @syiria Care 
                            http://www.facebook.com/Malaysia.Syria

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

~ perkongsian yg lain~